l

De Boerderij

Op ons Boerenerf

Je bent te gast op het boerenerf van Familie de Vos. Op deze mooie locatie vind je een veelzijdig boerenbedrijf waar van alles te beleven valt. Op het boerenerf kun je overnachten op de camping, dwalen in het maïsdoolhof, op Boer'n Xpeditie door de stallen, vergaderen in de stal met uitzicht op de koeien en nog veel meer.

Het melkveebedrijf “Zorg en Hoop” werd opgericht in 1913. Vader en moeder de Vos kwamen in 1947 naar de boerderij in Lemelerveld, waar het nu nog steeds gevestigd is. Sinds 1990 hebben Bram en Jenny de Vos de leiding. Zoon Remco is na zijn afstuderen aan de agrarische hogeschool fulltime gaan meedraaien in het bedrijf. Inmiddels is de naam "Zorg en Hoop"vervangen voor Maatschap de Vos. Onze boerderij is een moderne melkveehouderij 250 melkkoeien, 75 pinken (jongvee) en 75 kalveren. De koeien worden gemolken door vier melkrobots. Voor de voederwinning wordt 100 hectare grond gebruikt.

In 2010 is de boerderij uitgebreid. Er is een nieuwe stal bijgebouwd, waar de koeien nu gemolken worden. De oude stal kreeg daardoor een nieuwe functie. In deze stal staan nu de drachtige (jonge) koeien en ook worden in deze stal de kalveren geboren.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je nog meer informatie over de boerderij? Kijk dan eens op de website: www.oponsboerenerf.nl

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  Camping de Vos

Naast de zorgboerderij bevindt zich SVR camping de Vos. Door de nabijheid van een camping, biedt dit de mogelijkheid om samen met uw kind, met haar of zijn specifieke zorgvraag op vakantie te gaan. Daarbij kunt u met ons afspreken om uw kind tijdens (een gedeelte van) uw vakantie activiteiten te bieden.

Camping de Vos is een boerencamping, waar jong en oud genieten van het platteland. Naast de rust, ruimte en gezelligheid die de camping biedt, kunt u ook kennis maken met een modern melkveebedrijf.

In 1997 is de boerderijcamping opgericht, eerst onder dezelfde naam als het melkveebedrijf: Camping Zorg en Hoop, maar sinds enkele jaren SVR Camping De Vos. Inmiddels zijn ze een aantal jaartjes verder en kunnen ze gerust stellen dat het zeer succesvol is geweest! Ze hebben al zeer veel campinggasten mogen ontvangen. Het grootste compliment komt van de campinggasten zelf: ze komen met regelmaat terug om bij deze camping hun vakantie te vieren.

Meer informatie over de camping kunt u vinden op de website van de camping: www.camping-de-vos.nl