Het Zorgaanbod van

‘The ranch’

Wat hebben wij te bieden, voor wie en hoe zetten wij dit in?

Paarden coaching

Rots & Water

Girlstalk

Ons zorgaanbod

Welk resultaat wil je behalen?
Er zijn bij ons verschillende vormen van ondersteuning mogelijk om jouw ontwikkeling te stimuleren.

 • Waar wil jij aan werken?
 • Wat heb jij daarvoor nodig?

Samen met jou creëren we een pad om jou hierin te ondersteunen.

 

Zorgaanbod - visie
zorgaanbod - outdoor

Dagbesteding in groepsverband gericht op vrijetijdsbesteding

Op woensdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdag is de dagbesteding gericht op de invulling van vrijetijd. De nadruk ligt hierbij op ontspanning en welzijn, het bevorderen van contact met leeftijdsgenoten en het leren werken.

Activiteiten die worden ondernomen zijn bijvoorbeeld creatieve en sportieve activiteiten, bakactiviteiten, dierenklusjes, maar ook samenspel en samenwerken. Op deze manier leer en ontdek je spelenderwijs.

Arbeidsmatige dagbesteding in groepsverband

Ben je 18 jaar of ouder en krijg je een vergoeding vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) Dan is er voor jou een mogelijkheid om bij ons te komen werken op de maandag, dinsdag, donderdag en/of vrijdag.

De dagbesteding is op deze dagen arbeidsmatig ingericht. Dit houdt in dat de begeleiding voornamelijk gericht is op het vergroten van jouw zelfstandigheid en zelfredzaamheid en je daarnaast een zinvolle dag invulling aan te bieden. Een voorbeeld van de activiteiten die worden uitgevoerd zijn houtkloven, dierverzorging, onderhoud van de groentetuin, maar ook huishoudelijke vaardigheden.

zorgaanbod - Arbeidsmatige dagbesteding
zorgaanbod - individuele begeleiding

Individuele begeleiding

Individuele begeleiding is persoonsgericht, vanuit nabijheid en de ondersteuning is gericht op wat jij nodig hebt. Hulp bij communicatie, omgaan met gevoelens en emoties, sociale interactie vergroten, organiseren en plannen of toezicht houden.

We bieden ondersteuning bij een stukje schoolwerk, samen op zoek gaan naar een sport of een bijbaantje, jouw praktische vaardigheden vergroten, samen met je oefenen in sociale situaties of gewoonweg om tot rust komen.

Outdoor zondagen

De Outdoorzondag wordt 1 x per maand aangeboden. Dit is groepsbegeleiding voor jongeren vanaf 10 jaar. Het ondernemen van activiteiten in groepsverband staat hierbij centraal. Door samen nieuwe activiteiten te ontdekken en ondernemen leer je niet alleen omgaan met je eigen uitdagingen en grenzen, maar ook om anderen hierbij te ondersteunen en aan te moedigen. Je bent onderdeel van de groep waardoor er tevens een beroep gedaan zal worden op je sociale vaardigheden.

We ontwerpen jaarlijks een programma waarin we werken aan de volgende doelen.

 

 • Samenwerken
 • Durven vertrouwen op jezelf
 • Het verleggen van grenzen
 • Rekening houden met elkaar
 • Aangeven van je grens
 • Ervaring op doen met verschillende sporten
 • Doorzettingsvermogen vergroten
 • Oplossingen bedenken
 • Succeservaringen op doen
zorgaanbod - mountainbiken