Op onze Zorgboerderij

‘The ranch’

Het leven op een boerderij biedt veel meer dan je denkt…

Ons Team

Zorgaanbod

Een kijkje op ons boerenerf…

The Ranch start de activiteiten vanuit de blokhut die op het erf staat. Het erf bestaat uit het melkveebedrijf en een recreatie tak met een minicamping, maisdoolhof en boerenexpeditie.
De zorgboerderij is uniek gelegen aan de rand van het dorp en aan de voet van de Lemelerberg. Het is een ruim en overzichtelijk erf met mooie landelijke uitzichten. Het bied rust, overzicht en brengt je in contact met verschillende kanten van de natuur.

De boerderij brengt vele klussen met zich mee waarvan wij in een aantal kunnen ondersteunen. Door het verdelen van de taken op het erf kan elk onderdeel in zijn eigen kracht blijven staan. De boer blijft de boer en wij kunnen ons volledig toewijden aan de zorg. Er wordt vanuit de zorgboerderij geen bijdrage verwacht aan productie. Hierdoor kunnen we vanuit ontspanning blijven leren.

Met name de kalverstal en de jongveestal is voor ons een fantastische plek om te werken. Het contact met de dieren en samenwerken aan leuke klusjes in de stal nodigt uit om spelenderwijs te leren.

Tot slot, staan er op de camping mooi ingerichte outdoor tenten die we kunnen inzetten voor kampen buiten het campingseizoen.

Kijkje op het boerenerf
een kijkje op ons boerenerf
paarden
bakken en smakken
op de boerderij

Waar houden we ons zoal mee bezig…

De structuur van de dag wordt vormgegeven door samen te bepalen wie welke taken of activiteiten kan gaan uitvoeren. Het is voor ons belangrijk dat we jou in dit proces betrekken; Waar ben jij goed in? Wat vind je leuk om te doen? En hoe zou je mee kunnen helpen en denken?

Dagelijks worden door ons de dieren verzorgd, er is ruimte om te spelen of iets te bakken, we kunnen de moestuin onderhouden, er kan hout gekloofd worden, of we gaan creatief of sportief aan de slag.

lekker in de wei
groentetuin
fruit plukken