Op onze Zorgboerderij

‘The ranch’

Het leven op een boerderij biedt veel meer dan je denkt…

Boerderij - logo Zorgboerderij the Ranch

Ons Team

Zorgaanbod

Een kijkje op ons boerenerf…

The Ranch start de activiteiten vanuit de blokhut, deze staat op het erf. Het erf bestaat uit het melkveebedrijf en een recreatie tak met een minicamping, maisdoolhof en Boer’n Xpeditie.
De zorgboerderij is uniek gelegen aan de rand van het dorp met zicht op de Lemelerberg. Het is een ruim en overzichtelijk erf met mooie landelijke uitzichten. Het biedt rust, overzicht en brengt je in contact met verschillende kanten van de natuur.

De boerderij brengt vele klussen met zich mee waarvan wij in een aantal kunnen ondersteunen. Door het verdelen van de taken op het erf kan elk onderdeel in zijn eigen kracht blijven staan. De boer blijft de boer en wij kunnen ons volledig toewijden aan de zorg. Er wordt vanuit de zorgboerderij geen bijdrage verwacht aan productie. Hierdoor kunnen we vanuit ontspanning blijven leren.

Boerderij - Kijkje op het boerenerf
Boerderij - Kijkje op het boerenerf

Op de boerderij…

Met name de kalverstal en de jongveestal is voor ons een fantastische plek om te werken. Het contact met de dieren en samenwerken aan leuke klusjes in de stal nodigt uit om spelenderwijs te leren.

Op het erf is er veel ruimte om met fietsen en skelters rond te kunnen gaan. Het erf is verkeersluw.

In de warme zomerperiode zijn er genoeg mogelijkheden om af te koelen met water spelen en we hebben een mooie waterglijbaan die we daarvoor kunnen gebruiken.
Op de camping staan mooi ingerichte outdoor tenten die we kunnen inzetten voor kampen buiten het campingseizoen om.

Waar houden we ons zoal mee bezig…

De structuur van de dag wordt vormgegeven door samen te bepalen wie welke taken of activiteiten kan uitvoeren. Het is voor ons belangrijk dat we jou bij dit proces betrekken; Waar ben jij goed in? Wat vind je leuk om te doen? En hoe zou je mee kunnen helpen en denken?

Dagelijks verzorgen wij onze dieren. Daarnaast is er ruimte om te spelen, maar we kunnen ook wat gaan bakken of de moestuin onderhouden. Of we trekken er op uit met de paarden en menwagen. Een mooie rit door de omgeving of op de Lemelerberg.

Er kan hout gekloofd worden, iets creatiefs gemaakt worden, of ga jij voor een sportieve uitdaging, zoals mountainbiken?