Paardencoaching bij

‘The ranch’

Wat houdt dit in en wanneer maken wij hier gebruik van?

Paardencoaching

Wat is paardencoaching

Bij ons staat de productie niet centraal, daardoor is het mogelijk om meer aandacht aan de zorg te bieden. Voor ons is het belangrijk dat de zorg voor een zorgvrager zo persoonlijk mogelijk is. Tijdens het intake gesprek zullen we dan ook vooral ingaan op de wensen van de zorgvrager.
De ontwikkeling van de zorgvrager bespreken we met ouders/verzorgers in een evaluatiegesprek.

Binnen de zorgboerderij willen wij graag een huiselijke sfeer en saamhorigheid creëren.
Het is voor ons belangrijk dat iedereen zich thuis voelt en dat iedereen zichzelf kan zijn. Een ieder moet zich op zijn eigen manier kunnen ontplooien. Het is belangrijk dat de hulpboer(in) met veel plezier mee helpt op het bedrijf.

 

Wanneer zetten wij dit in

Onze zorgboerderij zal kleinschalig blijven. Hierdoor is het mogelijk om persoonlijk contact te hebben met de zorgvrager en/of de ouders/verzorgers.

Wij bieden een plek waarin het (leren) samenwerken, en (leren) spelen met anderen en je verantwoordelijk voelen voor je eigen taken, en vertrouwen op je eigen kunnen, belangrijke onderdelen zijn.

Wij zijn van mening dat mensen van elkaar kunnen leren ongeacht de leeftijd of beperking. Wij kijken naar mogelijkheden en niet naar onmogelijkheden van de zorgvrager.

Andere zorg methodieken:

Rots & Water

Girlstalk